Hartner

Hartner

 

 

 

Opgericht in 1879 en dus een staat van dienst van meer dan 120 jaar. Zo’n firma moet wel haast een schier oneindige ervaring hebben in het maken van spiraalboren.
Wij van Emuge-Franken Nederland zijn er dan ook bijzonder trots op om deze firma reeds tientallen jaren tot één van onze exclusieve vertegenwoordigingen te mogen rekenen.

Het uitgelezen assortiment aan boren in vele soorten, maten en lengtes biedt tevens de mogelijkheid om per materiaalgroep de juiste keuze te maken.
Ook al is de boor een van de oudste werktuigen van de mens, het blijft altijd weer intrigerend om sneller en kwalitatief beter een gat in een enkele bewerking aan te brengen.

Nieuwe exotische materialen kunnen onze klanten dikwijls voor grote problemen stellen, echter de technische kennis van het HARTNER-team weet meestal direct een passende oplossing.

Is echter het enorme arsenaal aan standaard boren nog niet toereikend, dan kan men snel en efficiënt een “special” ontwerpen. In de computers van de researchafdeling kan dan een vergelijk gemaakt worden met eerdere oplossingen waardoor er dan ook een voorspelbare kwaliteit bereikt kan worden.

Om een indruk te krijgen van het uitgebreide leveringspakket geven wij u het volgende overzicht:

BOREN MET CILINDRISCHE SCHACHT

 • Boren vlgs. DIN 338 vanaf Ø 0.20mm t/m Ø 2.0mm oplopend met 0.01mm daarboven selectief ook met 0.01mm oplopend.
 • Verder oplopend t/m Ø 20.0mm met vele tussenmaten op een 0.01mm of 0.1mm
 • Boren vlgs. DIN 1897 , 339 , 340 , 1869 en verder vlgs. fabrieksnorm, bijv. Ø 10.0 totale lengte 1000 mm!!!!!
 • De bovenstaande boren zijn tevens grotendeels verkrijgbaar in aangepaste geometrieën t.b.v. staalsoorten, – aluminium, messing en overige non-ferro’s.BOREN MET MORSECONUS
 • Boren vlgs. DIN 345 vanaf Ø 3.0 mm t/m Ø56.0 mm veelal met een 0.1 mm oplopend en in div. inchmaten.
 • Boren vgls. DIN 341 , 1870 , 1898 en fabrieksnorm. Ook hier zijn er verschillende uitvoeringen in lengten en naar het te verspanen materiaal aangepaste geometrieën mogelijk.
 • Boren met interne koelkanalen in verschillende uitvoeringen.TRAPBOREN MET DUBBELE FASE + CENTERBOREN
 • “Mehrfasenstufenborer” vlgs. diverse DIN nl. 8374 , 8376 , 8378 , 8375 , 8379 en fabrieksnorm.
 • Centerboren vlgs. DIN 333 en vlgs. fabrieksnorm.MULTIPLEX wisselplaatboren
  Met één enkele wisselplaat wisselt U twee snijkanten in hss-e of hardmetaal. Leverbaar vanaf Ø 9.80 mm t/m Ø 102.0mm Snijlengte 3×D 5×D 7×D
  T.o.v. conventionele boren is de prijs/kwaliteit verhouding zeer gunstig, zeker als men bedenkt dat de koelkanalen standaard zijn in de MULTIPLEX-boor. Graag willen wij U verder informeren over de geweldige prestaties die deze gereedschappen kunnen leveren.VOLHARDMETAAL
  Naast het uitgebreide boren programma in HSS en in HSS/E heeft de firma HARTNER een breed volhardmetaal assortiment. Speciale geometrieën en coatingen maken de boren geschikt voor verschillende materialen. Het spreekt voor zich dat alleen op stabiele machines met interne koeltoevoer deze boren goed tot hun recht komen. Om een economisch verantwoorde boorcyclus te bereiken is een goede advisering op zijn plaats. Graag wil Emuge-Franken Nederland U daar bij helpen de juiste analyse te maken en de optimale snijgegevens te berekenen.Overtuig U zelf van het mooie programma HARTNER en vraag naar de uitgebreide catalogus.
Website: www.hartner.de